Please Click Here!!!TQ

Thursday, March 10, 2011

Bagaikan Cinta Khadijah di Hati Rasulullah SAW...

hari ni x keluar lunch...ingat nak amik mix cereal je jap g..
anyway..tengah dok baca paper..ternampak artikel bertajuk Utama hubungan dengan
Allah jika ingin bahagia..ermm..menarik tajuk nihh...
me pun baca la...rupanya JAKIM ada buat Diskusi Keluarga bertajuk..
Bagaikan Cinta Khadijah di Hati Rasullah SAW.....ahli panel pun best..
Dr. Mohd Fadzilah dan Dr Fatma.....so, kat si ni me nak kongsi sket la....
antara point yang best untuk dikongsi :
  • Drpd Dr. Fatma -kasih sayang dalam rumahtangga perlu dicari dan itu mengikat suami isteri kepada tanggunggjawab kerana mereka boleh masuk syurga atau neraka disebabkan pasangan masing-masing.

  • Dr.Fatma -banyak suami tidak tanya isteri sudah solat ke belum. yang mereka tanya, masak apa hari ni dan jika tidak masak, mereka marah tetapi jika isteri tidak solat, mereka tidak marah pulak.

  • Dr.Mohd Fazilah - hasil kajian dan pengalaman, 99% masalah disebabkan oleh suami, isteri atau kedua-duanya tidak menjaga solat.

  • Dr.Mohd Fazilah - anak tidak belajar daripada apa yang diperkatakan ibu bapa, sebaliknya mereka membina karakter berdasarkan contoh dilihat setiap hari dalam rumahtangga. perkataan yang keluar dari mulut ibubapa adalah doa, jadi doakanlah yang terbaik untuk anak kita.

dalam artikel nih pun ada tulis...macamana nak taat dan setia pada pasangan kalau perintah Allah tak dituruti/taati...diharap maklumat yang me tulis dapat memberi pengajaran kepada semua...sharing is caring :)


saje je nak letak gambar me with hubby...semoga Allah memanjangkan

perhubungan kami ke akhir hayat dan memudahkan urusan hidup kami

sekeluarga..Amin..

1 comment:

Nieza said...

wah menarik ni...tq sharing:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...