Please Click Here!!!TQ

Sunday, April 25, 2010

HIMMAH @ DeWaN MiLLeNiUm,KePaLa BaTaS 17 ApRiL 2010

Some of the picture taken during the cermah. Ada persembahan dari group nasyid tapi x ingat lak nama group tu...then ceramah dari Ustaz Nor Azman from UIA.

Salam,
erm...dah few days x update...sibuk ngan keje..pastu Khamis ngan Jumaat kat KL for Hospital Putrajaya visiting.x bawa laptop...malas nak mengangkut..:)
anyway, saya nak cerita gak pasal perhimpunan ni...HIMMAH..saya tak ingat singkatan tu utk apa...perhimpunan ape ntah..sorry ye...ingat nak tanya hubby, but he's sleeping...
so, next time ye....well, perhimpunan ni sebenarnya adalah utk menceritakan keadaan sebenar
yang terjadi di Palestin dan diorg buat kutipan utk umat2 islam di Palestin.
Tak sampai hati melihat keaadaan umat2 Islam disana. Israel memang jahat!!!sengaja membunuh orang2 Palestin....
Gambar kat atas tu, salah seorg speaker adalah Ustaz Nor Azman(erm..betul kot rasanya..:))
beliau banyak menceritakan pengalaman beliau menjadi salah seorang wakil dari Malaysia dalam misi penghantaran bekalan makanan dan perubatan ke Palestin. Rupanya banyak bekalan makanan dan sebagainya tersadai di sempadan kerana tidak dibenarkan masuk ke Palestin.
erm...apa nak jadi dengan negara2 Islam di dunia ni????tidak saling bantu membantu??
erm...memang sedih la tengok keadaan umat Islam di Palestin.....apa yang boleh kita lakukan selain menderma untuk mereka???hanya doa semoga mereka mendapat kembali negara yang telah dicuri oleh ISRAEL!!!!


sempat posing ngan Zafri :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...